header butterflyblogheader butterflyblog

Wat veranderde Pukkelpop?

"What doesn't kill you, makes you stronger", zeggen Engelstaligen wel eens. Met die leuze in m'n achterhoofd blik ik na 8 maanden terug op 18/08/2011, de dag waarop er een storm raasde over een festivalweide in Kiewit.

Door MiniVlinder 19 apr 2012 09:02

Ik zag de vuilgroene lucht en de knetterende bliksemflitsen op ons afkomen toen ik met een vriendin naar Skunk Anansie aan het kijken was op het hoofdpodium. We vluchtten naar de Marquee toen de hel losbrak. En gelukkig zijn we er 'maar' met de schrik vanaf gekomen.

 

Nachtmerries

En schrik hadden we wel hoor. Blinde paniek overheerste de Marquee toen de storm heftig met het dak begon te schudden. Wij stonden in het midden en konden nergens naartoe, want iedereen rende voor zijn leven naar buiten en blokkeerde alle uitgangen. Even dachten we: "dit zullen we misschien niet overleven."

 

De wind ging godzijdank net op het juiste moment liggen, al was het voor de Chateau natuurlijk te laat. Maar de storm heeft niet alleen op de Pukkelpopweide zijn sporen nagelaten. Enkele weken na de ramp vertelde mijn vriendin dat ze regelmatig 's nachts in paniek wakker werd en de reflex had om te rennen voor haar leven. Zelf klopte mijn hart in mijn keel en kreeg ik het benauwd toen ik in september op een festivalwei tussen het publiek stond. Ik kon daar niet blijven staan, zelfs al "moest en zou ik Les Truttes live gezien hebben".

 

De Chateau op Pukkelpop 2011

Vijand wordt vriend

Voor mij persoonlijk was het allerergste op die 18de augustus dat ik mijn broer - die er met zijn vriendinnetje was - niet kon vinden. Tijdens de ramp stuurde hij een berichtje om te zeggen dat hij bang was en in een tent zat die hard bewoog. Daarna was hij urenlang onbereikbaar. Er zijn geen woorden waarmee ik die mate van ongerustheid kan uiten. Wat ik wel kan zeggen is dat ik in mijn hele leven nooit zo blij geweest ben om zijn gezicht te zien. Aartsrivalen kunnen op een paar uur tijd beste vrienden worden.

 

Het bleef de eerste weken nazinderen en we konden onze verhalen bij elkaar kwijt. Dat schept natuurlijk een band. En hoewel we het niet altijd met elkaar eens zijn, is er toch iets veranderd. Ik ben blij als hij tijdens het weekend thuis komt, als ik zijn gezicht zie in de deuropening en ik koester de momenten waarop we samen iets kunnen doen.

 

Klik gemaakt

Ik had ook nooit kunnen denken dat er zo'n ramp nodig was om mijn grote liefde tegen te komen. Vreemd genoeg viel Pukkelpop net die dag waarop mijn ex en ik 1 jaar uit elkaar waren. Ik was er nog niet echt over, maar daar kwam vlak na Pukkelpop verandering in. Ik heb een klik gemaakt en ik leef meer dan ooit in het heden. "Geniet van vandaag, want je weet niet op voorhand wanneer het gedaan is", zeggen ze wel eens. Dat is exact hoe ik er nu over denk. Met die gedachte in het achterhoofd ben ik enkele maanden geleden last minute naar het feestje gegaan waarop ik mijn huidige vlam leren kennen heb. Die nieuwe filosofie ligt me dus wel :)

 

Pukkelpop 2011 was een grote ramp, maar achteraf gezien heeft het toch ook iets positiefs teweeg gebracht. Dit jaar komen de Foo Fighters - de band die we doodgraag wilden zien - terug naar Kiewit. De voorverkoop komt eraan. Ik heb er lang over getwijfeld, maar ik denk toch dat ik ga gaan. Ik wil mijn festivalangst overwinnen. Mijn vriendin liet alvast weten dat ze er volledig klaar voor is. Nu ben ik toch ook wel benieuwd naar hoe het festival zelf geëvolueerd is. Want wat je niet kapot kan krijgen, wordt alleen maar sterker.

 

Lees ook:

No more koffiekoeken for me

Fitnesshottie: "Je bent te vet"

0Opmerking
Lekker eten!
Eenvoudige en snelle chocoladefondant
Gezondheid
'Belgian food' doet het goed

Food.be en Fevia promoten Belgische voeding in het buitenland onder het motto 'Small country. Great Food'. Waarom? Omdat zij (en wij!) trots zijn op onze producten en de duurzame groei ervan willen promoten. Want: Belgische voeding is zo veel meer dan enkel bier, frietjes en chocolade. Een kleine greep uit het grote aanbod, recepttips incluis.