xenarjo.be (© Copyright (c) Xenarjo.be. 2012, All Rights Reserved.)
09/7/2012 04:45 | Door xenarjo.be

Hoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakes

Hoe gezond zijn cornflakes

Een recente Amerikaanse studie onderzocht de marketingcampagnes van grote cornflakesmerken. Hieruit bleek dat zij opvallend meer reclame maken voor hun meer ongezonde producten dan voor deze die minder suiker bevatten.

De markt spendeerde in 2011 maar liefst $264 miljoen aan op kinderen gerichte marketing, dertig procent meer dan in 2008. Slechts een klein deel hiervan ging naar de cornflakes onderaan de suikerschaal.

Wel worden de cornflakes door nieuwe opgelegde richtlijnen steeds gezonder. Sinds 2007 daalt de suikerhoeveelheid elk jaar met gemiddeld veertien procent. Grote merken als Kellogg en General Mills tekenden ook in op de Council of Better Business Bureaus' Children's Food and Beverage Advertising Initiative en plannen hiervoor de eerste stappen dit jaar.

Een kind eet gemiddeld twee kommen cornflakes als maaltijd. Vroeger bevatte zo één kom gemiddeld vijftien tot zestien gram suiker. Die hoeveelheid is ondertussen gedaald tot maximum tien gram, of ongeveer 2.5 theelepels.

Kinderen consumeren best dagelijks niet meer dan twintig gram suiker. Vaak hebben zij deze hoeveelheid dus al binnen nog voor ze ’s ochtends het huis verlaten.

Trend: koken met restjes

Win met één reactie voor 850 euro aan Vlaanderen Vakantiecheques

Train je geheugen

Skype
0Opmerking
Hoe gezond zijn cornflakesCornflakes zijn vaak het ideale ontbijt voor wie weinig tijd heeft en snel iets wil eten ‘s ochtends. Daarnaast is het de favoriet van veel kinderen, die vooral weten welk figuurtje op de doos zij het lekkerste vinden. Maar is deze lekkernij met melk wel zo gezond …xenarjo.bexenarjo.be(©Copyright (c) Xenarjo.be. 2012, All Rights Reserved.)2012-06-26T05:25:022012-07-09T03:45:08Hoe gezond zijn cornflakes Een recente Amerikaanse studie onderzocht de marketingcampagnes van grote cornflakesmerken. Hieruit bleek dat zij opvallend meer reclame maken voor hun meer ongezonde producten dan voor deze die minder suiker bevatten. De markt spendeerde in 2011 maar liefst $264 miljoen aan op kinderen gerichte marketing, dertig procent meer dan in 2008. Slechts een klein deel hiervan ging naar de cornflakes onderaan de suikerschaal. Wel worden de cornflakes door nieuwe opgelegde richtlijnen steeds gezonder. Sinds 2007 daalt de suikerhoeveelheid elk jaar met gemiddeld veertien procent. Grote merken als Kellogg en General Mills tekenden ook in op de Council of Better Business Bureaus' Children's Food and Beverage Advertising Initiative en plannen hiervoor de eerste stappen dit jaar. Een kind eet gemiddeld twee kommen cornflakes als maaltijd. Vroeger bevatte zo één kom gemiddeld vijftien tot zestien gram suiker. Die hoeveelheid is ondertussen gedaald tot maximum tien gram, of ongeveer 2.5 theelepels. Kinderen consumeren best dagelijks niet meer dan twintig gram suiker. Vaak hebben zij deze hoeveelheid dus al binnen nog voor ze ’s ochtends het huis verlaten.Trend: koken met restjesWin met één reactie voor 850 euro aan Vlaanderen VakantiechequesTrain je geheugenHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakesHoe gezond zijn cornflakes
MSNMSN