Uitschuiver(Flickr: jolanda v, Andrei!, Munira)

1. Imiteer sneeuwdieren
Als je kijkt naar de dieren die in de natuur in sneeuw leven kan je heel wat van ze leren! Neem nu de pinguïns. Zij blijven rechtop door kleine pasjes te nemen en hun gewijcht gelijkmatig te verdelen.

2. Kies de juiste schoenen
Ga voor schoenen met een reliëf in de zool. Een goeie dikke, rubberen zool is ook altijd mooi meegenomen. Goeie winterschoenen vinden kan tegenwoordig geen probleem meer zijn sinds merken zoals Uggs winterboots weer populair maakten.

3. In andermans voetstappen
In verse sneeuw kan je best proberen om in de voetafdrukken van je voorgangers te stappen. Je verbruikt minder energie en het is makkelijker om grip op de weg te houden. In diepere sneeuw loop je altijd van hiel tot teen. Door eerst je hiel te plaatsen, maak je een gat in de sneeuw dat voorkomt dat je voet naar voren glijdt.

4. Schat de sneeuw in
De echte problemen beginnen pas als de sneeuw begint te dooien. Door de vorst ontstaan er dan vaak ijsplekken en die ervoor zorgen dat de spoed het lekker druk heeft. Let dus ook nog steeds op als de sneeuw lijkt te verdwijnen.

5. Val op de juiste manier
Als je dan toch op je bek gaat, doe het dan ineens goed! Ken vooral goed je zwakke punten. Probeer je val niet te breken door je handen te zetten want zo breek je je polsen. Het klinkt gek, maar als je valt kan je je lichaam best zo min mogelijk opspannen en geen ledematen gebruiken om zachter te landen. Het enige waar je ten allen tijde rekening mee moet houden is dat je hoofd niet tegen de grond knalt.