http://www.habitos.be
20/7/2010 03:08 | Door TiM Vanhove, http://www.habitos.be

Boeiende koeien aan de muur

Als imposante parade van levensgrote koeien is de CowParade uitgegroeid tot een geliefd kunstevenement. Interieurspecialisten Home Interiors en Feel at Home lieten zich door de meest creatieve koeien wereldwijd inspireren en brachten de verrassende interieurcollectie ‘CowParade’ uit: eigentijds behangpapier en speelse muurdecoratie.


Cowparade: een eigentijdse collectie behang en muurdecoratie

Cowparade: een eigentijdse collectie behang en muurdecoratie

Als imposante parade van levensgrote koeien is de CowParade uitgegroeid tot een geliefd kunstevenement. Interieurspecialisten Home Interiors en Feel at Home lieten zich door de meest creatieve koeien wereldwijd inspireren en brachten de verrassende interieurcollectie ‘CowParade’ uit: eigentijds behangpapier en speelse muurdecoratie. Zodat je stijlvol en artistiek aan de slag kan voor een interieur dat je nooit beuhhh wordt… Van New York tot Rio De Janeiro, Londen tot Parijs, Moskou tot Tokyo: wereldwijd hebben al heel wat kunstenaars boeiende koeien gecreëerd voor de CowParade. Home Interiors en Feel at Home halen de openluchtkunst nu naar binnen. Resultaat zijn inspirerende ideeën met uiteenlopende kleuren en designs: van abstracte vierkanten tot eigentijdse bloemmotieven, van moderne strepen tot romantische hartjes.

Beklijvend behangpapier

Voor elke nieuwe collectie behangpapier staat een koe uit de CowParade model. Home Interiors heeft bepaalde designaccenten uitvergroot en typische kleuren eigenzinnig verwerkt. Een stukje koe decoratief geïnterpreteerd, zeg maar. Voor de collectie City Cow stond de goudkleurige koe in een kunstzinnig kostuum van Londense kunstenares Pamela Howard model. De krullende lijnen uit het uniform zijn uitvergroot tot het enige motief in reliëf, met een speels maar stijlvol behangpapier tot gevolg.

De abstracte kunst van de Nederlandse schilder Piet Mondriaan heeft al heel wat architecten en kunstenaars geïnspireerd. Jon Eastman bracht een hommage met de Moondrian-koe in typische zwarte lijnen en primaire kleuren. Home Interiors brengt naast de ‘originele versie’ ook leuke ‘ton sur ton’ varianten in black, grey en beige. En zo zijn er nog motieven geïnspireerd door Esra Turan uit Istanbul (bloemmotief in reliëf dessins), de Turkse kunstenares Riella Baruh met haar bloemen en vlinders, de koe van Nederlands ontwerptalent Marcel Wanders, …

Muurbekleding uit Hawaï of Praag

De behangcollectie Cowabunga, geïnspireerd op de koe van Jamie Buck, heeft de vormen en kleuren van die typische kleurrijke en paradijselijke landschappen in Hawaï. Iets helemaal anders zijn de streepjes van Mrs Stripes. Het Praagse duo Tom Buge & Jirí Matys laat zien hoe schoon streepjes kunnen zijn. Levendige lijnen is het Home Interiors-antwoord op deze kleurrijke koe. Van meer sobere of lichte tinten als green, lilac, grey, linen en beige tot spectaculaire kleuren als petrol, rust of redwood. Maar het hoeft niet allemaal koe-geïnspireerd te zijn. Home Interiors brengt ook een effen lijn – Plain - uit in zes kleuren: red, petrol, grey, lilac, purple en beige, die perfect te combineren zijn met de motieven uit de CowParade-collectie.

Originele muurstickers

De collectie CowParade van Feel at Home telt heel wat leuke ideeën voor muurdecoratie: van een creatieve wandklok tot een speels krijtbord. De verschillende koemotieven werden eigenzinnig vertaald naar zowel moderne als meer klassieke interieurs. Voor Bertuno bijvoorbeeld werd de koe van Marcel Wanders uitgewerkt tot een gigantische muursticker en kunstzinnige art square.

Hoe laat het is? Dat weet je snel én stijlvol met de wandklok Big Ben. De grote slagklok in de toren van Palace of Westminster inspireerde kunstenaar Paul Leathwaite tot een leuke ‘klokkoe’. Simpel, herkenbaar en ‘so british’. Daarnaast zijn er ook muurstickers, glitter en metallic wall decorations in in Japanse stijl, in de stijl van de abstracte kunst van Piet Mondriaan, geïnspireerd door ‘het leven door een roze bril’, een krijtkoe, , door hartjes en liefde. En als kers op de taart is er de gigantische muursticker met 7 koeien in 1.

Skype
0Opmerking